ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Σε άλλα περιοδικά
Συγγραφέας των παρακάτω άρθρων του περιοδικού περιοδικού «Αρτοποιός και η δουλειά του», Εκδόσεις Κορμός (www.artopios.gr):
*«Ο ρόλος των αμυλασών στην παραγωγή ψωμιού», Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2005, τεύχος 24.
*«O ρόλος των πεντοζανών στην αρτοποιία», Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2005, τεύχος 25.
*«Η δράση των λιπολυτικών ενζύμων στην αρτοποιία. Μέρος Α», Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2006, τεύχος 26.
*«Στάδια επεξεργασίας και ρεολογικές ιδιότητες του ζυμαριού», Μάρτιος-Απρίλιος 2006, τεύχος 27.
*«Η δράση των λιπολυτικών ενζύμων στην αρτοποιία. Μέρος Β», Μάιος-Ιούνιος 2006, τεύχος 28.
*«Πρωτεάσες: ένζυμα που βελτιώνουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των αρτοσκευασμάτων», Ιούλιος-Αύγουστος 2006, τεύχος 29.
*«Ποιοτικά χαρακτηριστικά και τεχνολογία προϊόντων σίκαλης», Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2006, τεύχος 30.
*«Μέθοδοι μέτρησης ρεολογικών ιδιοτήτων των αλεύρων», Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2006, τεύχος 31.
*«Τεχνολογικές ιδιότητες των συστατικών των σιτηρών», Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2007, τεύχος 32.
*«Η χρήση του σογιάλευρου στην αρτοποιία», Μάρτιος-Απρίλιος 2007, τεύχος 33.
*«Η χρήση των λιπών και ελαίων στην αρτοποιία», Μάιος-Ιούνιος 2007, τεύχος 34.
*«Η εφαρμογή των βελτιωτικών ασκορβικού οξέος και κυστεϊνης στην αρτοποιία», Ιούλιος-Αύγουστος 2007, τεύχος 35.
*«Η χρήση των γαλακτωματοποιητών στη διαδικασία της αρτοποίησης», Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2007, τεύχος 36.
*«Η εφαρμογή του HACCP στην αρτοποιία», Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2007, τεύχος 37.
*«Ακρυλαμίδιο και προϊόντα αρτοποιίας», Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2008, τεύχος 38.
*«Ο ρόλος της γλουτένης στα προϊόντα αρτοποιίας», Μάρτιος-Απρίλιος 2008, τεύχος 39.
*«Παράγοντες κινδύνου και προληπτικά μέτρα ελέγχου στα άλευρα», Μάιος-Ιούνιος 2008, τεύχος 40.
*«Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ψωμιού τοστ», Ιούλιος-Αύγουστος 2008, τεύχος 41.
*«Συστατικά που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα λάιτ αρτοποιίας», Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2008, τεύχος 42.
*« ISO 22000: Νέο πρότυπο ασφάλειας και υγιεινής στην αρτοποιία», Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2008, τεύχος 43.
*«Λειτουργικά τρόφιμα. Μια ανερχόμενη αγορά», Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2009, τεύχος 44.
*«Λειτουργικά προϊόντα δημητριακών», Μάρτιος-Απρίλιος 2009, τεύχος 45.
*«Διογκωτικά βιολογικά μέσα στα αρτοσκευάσματα», Μάιος-Ιούνιος 2009, τεύχος 46.
*«Iδιότητες των προζυμιών στην αρτοποιία», Ιούλιος-Αύγουστος 2009, τεύχος 47.
*«Χημικές διογκωτικές ύλες στην αρτοποιία», Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2009, τεύχος 48.
*«Οι Τεχνητές γλυκαντικές ύλες στην αρτοποιία και ζαχαροπλαστική», Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2009, τεύχος 49.
*«Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων στη μαζική εστίαση», Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2010, τεύχος 50.
*«Χρήση του σιμιγδαλιού στην αρτοποιία και ζαχαροπλαστική», Μάρτιος-Απρίλιος 2010, τεύχος 51.
*«Τα άλευρα χωρίς γλουτένη, νέα τάση στην αρτοποιία», Μάιος-Ιούνιος 2010, τεύχος 52.
*«Μικροβιολογικοί κίνδυνοι σε άλευρα και προϊόντα αρτοποιίας», Ιούλιος-Αύγουστος 2010, τεύχος 53.
*« Βιολογικά σιτάρια, βιολογικά άλευρα και βιολογικό ψωμί: Νομοθεσία και προϋποθέσεις πιστοποίησης, Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2010, τεύχος 54.
*«Παράγοντες που επηρεάζουν τα Ποιοτικά Χαρακτηριστικά των κέικ και μπισκότων», Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2010, τεύχος 55.
*«Είδη Σιτηρών-άλευρα, άλεση σίτου», Ιανουάριος-Φεβρουάριος, 2011, τεύχος 56.
*«Διογκωτικά μέσα στην αρτοποιία: Βιολογικά (Μαγιά) -Χημικά (Baking Powder)», Μάρτιος-Απρίλιος 2011, τεύχος 57.
*«Η χρήση βελτιωτικών αλεύρου και ενζύμων στην αρτοποιία», Μάιος-Ιούνιος 2011, τεύχος 58.
*«Τεχνικές αρτοποίησης», Ιούλιος-Αύγουστος 2011, τεύχος 59.
*«Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων στην μαζική εστίαση», Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2011, τεύχος 60.
*«Αρτοσκευάσματα με μειωμένη θερμιδική αξία», Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2011, τεύχος 61.
*«Εφαρμογές των λιπαρών υλών στα αρτοσκευάσματα», Μάρτιος-Απρίλιος 2012, τεύχος 63.
*«Η επίδραση των αμυλασών στην ποιότητα των αρτοσκευασμάτων», Μάιος-Ιούνιος 2012, τεύχος 64.
Περιοδικό «Τρόφιμα και Ποτά», Εκδόσεις Τρίαινα. (www.triaina.com):
*«Βελτιωτικά αλεύρων», Ιανουάριος 2010, τεύχος 339.
* «Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα των μπισκότων και κέικ», Ιανουάριος 2010, τεύχος 339.
Εφημερίδα «Χρήμα-Τρίτη»:
*«Ποιότητα-Διασφάλιση Ποιότητας-Ποιοτικός έλεγχος τροφίμων», Εφημερίδα Χρήμα-Τρίτη, 27/9/2011.
*« Βιολογικά Προϊόντα: Ποιότητα και πιστοποίηση», Εφημερίδα Χρήμα-Τρίτη, 3/1/2012.
Συνεργάτης της ιστοσελίδας για την αρτοποιια και ζαχαροπλαστική: http://freshbakery.gr/author/th-georgopoulos/
Συνεργάτης της ιστοσελίδας foodbites
http://www.foodbites.eu/j15/el/trofima/food-basics/sitira/1745-eidi-alevrou
http://www.foodbites.eu/j15/el/trofima/food-basics/sitira/1351-flour
Συγγραφή εργαστηριακών σημειώσεων για τους φοιτητές για το ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εργαστηριακές σημειώσεις για το εργαστήριο «Τεχνολογία και Ποιοτικός έλεγχος σιτηρών και αρτοσκευασμάτων εργαστήριο», 5ο εξάμηνο, ΤΕΙ Λάρισας, Παράρτημα Καρδίτσας, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. Απρίλιος 2010. |