Αναζήτηση:
 
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
GUNET.gr
ects-ds
Erasmus-DS-ECTS
Diploma Supplement


 
 
Εκπ.Προσωπικό > Δημοσιεύσεις > Γεωργόπουλος Θεοφάνης
 
  Δημοσιεύσεις- Γεωργόπουλος Θεοφάνης
Effect of Enzyme Blends and Dough Strengthening Emulsifier on Extending the Shelf Life of Sandwich Bread Applying Response Surface Methodology
16/11/2013
 

 

Effect of Enzyme Blends and Dough Strengthening Emulsifier on Extending the Shelf Life of Sandwich Bread Applying Response Surface Methodology O. Kaltsa1, T. Georgopoulos2, S. Yanniotis1 I. Mandala1 1Laboratory of Engineering, Processing and Preservation of Foods, Department of Food Science & Technology, Agricultural University of Athens, 75 Iera Odos, 11855, Votanikos, Athens, Greece

2

Τechnological Educational of Larissa, Department of Food Technology, Karditsa Branch, Greece
International Journal of Engineering and Innovative Technology (IJEIT) Volume 3, Issue 4, October 2013 149
 
EUROPEAN COMISSION MARIE CURIE GRANTS
16/06/2013
 
 
THE EFFECT OF NATIVE LIPIDS
16/06/2013
 
 
EFFECT OF WATER CONTENT
16/06/2013
 
 
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΘΕΟΦΑΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
16/06/2013
 
 
ΑΡΘΡΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
16/06/2013
 
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ"
16/06/2013
 
  http://issuu.com/kormos ...
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
23/08/2012
 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σε άλλα περιοδικά

 

Συγγραφέας των παρακάτω άρθρων του περιοδικού περιοδικού «Αρτοποιός και η δουλειά του», Εκδόσεις Κορμός (www.artopios.gr):

*«Ο ρόλος των αμυλασών στην παραγωγή ψωμιού», Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2005, τεύχος 24.

*«O ρόλος των πεντοζανών στην αρτοποιία», Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2005, τεύχος 25.

*«Η δράση των λιπολυτικών ενζύμων στην αρτοποιία. Μέρος Α», Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2006, τεύχος 26.

*«Στάδια επεξεργασίας και ρεολογικές ιδιότητες του ζυμαριού», Μάρτιος-Απρίλιος 2006, τεύχος 27.

*«Η δράση των λιπολυτικών ενζύμων στην αρτοποιία. Μέρος Β», Μάιος-Ιούνιος 2006, τεύχος 28.

Πρωτεάσες: ένζυμα που βελτιώνουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των αρτοσκευασμάτων», Ιούλιος-Αύγουστος 2006, τεύχος 29.

*«Ποιοτικά χαρακτηριστικά και τεχνολογία προϊόντων σίκαλης», Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2006, τεύχος 30.

*«Μέθοδοι μέτρησης ρεολογικών ιδιοτήτων των αλεύρων», Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2006, τεύχος 31.

*«Τεχνολογικές ιδιότητες των συστατικών των σιτηρών», Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2007, τεύχος 32.

*«Η χρήση του σογιάλευρου στην αρτοποιία», Μάρτιος-Απρίλιος 2007, τεύχος 33.

*«Η χρήση των λιπών και ελαίων στην αρτοποιία», Μάιος-Ιούνιος 2007, τεύχος 34.

*«Η εφαρμογή των βελτιωτικών ασκορβικού οξέος και κυστεϊνης στην αρτοποιία», Ιούλιος-Αύγουστος 2007, τεύχος 35.

*«Η χρήση των γαλακτωματοποιητών στη διαδικασία της αρτοποίησης», Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2007, τεύχος 36.

*«Η εφαρμογή του HACCP στην αρτοποιία», Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2007, τεύχος 37.

*«Ακρυλαμίδιο και προϊόντα αρτοποιίας», Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2008, τεύχος 38.

*«Ο ρόλος της γλουτένης στα προϊόντα αρτοποιίας», Μάρτιος-Απρίλιος 2008, τεύχος 39.

*«Παράγοντες κινδύνου και προληπτικά μέτρα ελέγχου στα άλευρα», Μάιος-Ιούνιος 2008, τεύχος 40.

*«Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ψωμιού τοστ», Ιούλιος-Αύγουστος 2008, τεύχος 41.

*«Συστατικά που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα λάιτ αρτοποιίας», Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2008, τεύχος 42.

*« ISO 22000: Νέο πρότυπο ασφάλειας και υγιεινής στην αρτοποιία», Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2008, τεύχος 43.

*«Λειτουργικά τρόφιμα. Μια ανερχόμενη αγορά», Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2009, τεύχος 44.

*«Λειτουργικά προϊόντα δημητριακών», Μάρτιος-Απρίλιος 2009, τεύχος 45.

*«Διογκωτικά βιολογικά μέσα στα αρτοσκευάσματα», Μάιος-Ιούνιος 2009, τεύχος 46.

*«Iδιότητες των προζυμιών στην αρτοποιία», Ιούλιος-Αύγουστος 2009, τεύχος 47.

*«Χημικές διογκωτικές ύλες στην αρτοποιία», Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2009, τεύχος 48.

*«Οι Τεχνητές γλυκαντικές ύλες στην αρτοποιία και ζαχαροπλαστική», Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2009, τεύχος 49.

*«Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων στη μαζική εστίαση», Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2010, τεύχος 50.

*«Χρήση του σιμιγδαλιού στην αρτοποιία και ζαχαροπλαστική», Μάρτιος-Απρίλιος 2010, τεύχος 51.

*«Τα άλευρα χωρίς γλουτένη, νέα τάση στην αρτοποιία», Μάιος-Ιούνιος 2010, τεύχος 52.

*«Μικροβιολογικοί κίνδυνοι σε άλευρα και προϊόντα αρτοποιίας», Ιούλιος-Αύγουστος 2010, τεύχος 53.

*« Βιολογικά σιτάρια, βιολογικά άλευρα και βιολογικό ψωμί: Νομοθεσία και προϋποθέσεις πιστοποίησης, Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2010, τεύχος 54.

*«Παράγοντες που επηρεάζουν τα Ποιοτικά Χαρακτηριστικά των κέικ και μπισκότων», Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2010, τεύχος 55.

Είδη Σιτηρών-άλευρα, άλεση σίτου», Ιανουάριος-Φεβρουάριος, 2011, τεύχος 56.

*«Διογκωτικά μέσα στην αρτοποιία: Βιολογικά (Μαγιά) -Χημικά (Baking Powder)», Μάρτιος-Απρίλιος 2011, τεύχος 57.

*«Η χρήση βελτιωτικών αλεύρου και ενζύμων στην αρτοποιία», Μάιος-Ιούνιος 2011, τεύχος 58.

*«Τεχνικές αρτοποίησης», Ιούλιος-Αύγουστος 2011, τεύχος 59.

*«Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων στην μαζική εστίαση», Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2011, τεύχος 60.

*«Αρτοσκευάσματα με μειωμένη θερμιδική αξία», Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2011, τεύχος 61.

*«Εφαρμογές των λιπαρών υλών στα αρτοσκευάσματα», Μάρτιος-Απρίλιος 2012, τεύχος 63.

*«Η επίδραση των αμυλασών στην ποιότητα των αρτοσκευασμάτων», Μάιος-Ιούνιος 2012, τεύχος 64.

 

Περιοδικό «Τρόφιμα και Ποτά», Εκδόσεις Τρίαινα. (www.triaina.com):

*«Βελτιωτικά αλεύρων», Ιανουάριος 2010, τεύχος 339.

* «Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα των μπισκότων και κέικ», Ιανουάριος 2010, τεύχος 339.

 

Εφημερίδα «Χρήμα-Τρίτη»:

*«Ποιότητα-Διασφάλιση Ποιότητας-Ποιοτικός έλεγχος τροφίμων», Εφημερίδα Χρήμα-Τρίτη, 27/9/2011.

*« Βιολογικά Προϊόντα: Ποιότητα και πιστοποίηση», Εφημερίδα Χρήμα-Τρίτη, 3/1/2012.

 

Συνεργάτης της ιστοσελίδας για την αρτοποιια και ζαχαροπλαστική: http://freshbakery.gr/author/th-georgopoulos/

Συνεργάτης της ιστοσελίδας foodbites
http://www.foodbites.eu/j15/el/trofima/food-basics/sitira/1745-eidi-alevrou
http://www.foodbites.eu/j15/el/trofima/food-basics/sitira/1351-flour

 

Συγγραφή εργαστηριακών σημειώσεων για τους φοιτητές για το ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εργαστηριακές σημειώσεις για το εργαστήριο «Τεχνολογία και Ποιοτικός έλεγχος σιτηρών και αρτοσκευασμάτων εργαστήριο», 5ο εξάμηνο, ΤΕΙ Λάρισας, Παράρτημα Καρδίτσας, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. Απρίλιος 2010.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
04/07/2010
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
 
Σε επίσημα περιοδικά αναγνωρισμένου κύρους με κριτές
 
·         «A comparison of the rheological properties of wheat flour dough and its gluten prepared by ultracentrifugation», Theofanis Georgopoulos, Helena Larsson and Ann-Charlotte Eliasson, Department of Food Technology, Lund University.Food Hydrocolloids, 18 (2004), p.143-151.
·         «Influence of native lipids on the rheological properties of wheat flour dough and gluten», Theofanis Georgopoulos, Helena Larsson and Ann-Charlotte Eliasson, Department of Food Technology, Lund University, Journal of Texture Studies, (2006), p.37-49.

Σε πρακτικά Συνεδρίων με κριτές
 
·        May 6-8, 2002. Προφορική παρουσίασημεθέμα“Rheological properties of dough and gluten that comes from defatted flour”, 28th Nordic Cereal Congress, Bommensvik, Sweden.
·        October 13-17, 2002, Παρουσίαση poster “The influence of lipase on the rheological properties of gluten and dough” in the AACC (American Association of Cereal Chemists), Montreal, Canada.
·        29-31 Μαρτίου 2007. Παρουσίαση poster«Αξιοποίηση των λειτουργικών ιδιοτήτων συστατικών από παραδοσιακά τρόφιμα για την ανάπτυξη προϊόντων αρτοποιίας ελεύθερων γλουτένης: Η περίπτωση του χαρουπιού (Ceratoniasiliqua Μαρία Παπαγεωργίου, Μαρία Ηρακλή, Θεοφάνης Γεωργόπουλος & Γιώργος Σειραγάκης, 2ο Πανελλήνιο ΣυνέριοΒιοτεχνολογία και Τεχνολογία τροφίμων, ΕΒΕΑ, Αθήνα.
 
 
Σελίδες: 1  
 
 

Copyright © 2007 - 2024 : TEI Θεσσαλίας
Created by ItBiz